Enviant dades d'identificació

Identificació en procés...

Espereu un moment: s'estan fent les comprovacions pertinents.

Si teniu problemes amb la identificació, consulteu les planes d'ajuda.


Tancar missatge

Enviant dades del tràmit

S'estan enviant les dades...

Estem processant les dades del vostre tràmit.

Si us plau, no tanqueu ni actualitzeu la pàgina

Enviant dades del tràmit

Estem signant el comprovant i registrant el vostre tràmit

Estem signant i registrant el vostre tràmit. Depenent dels documents aportats i el seu tamany aquest procés pot trigar una estona, no tanqueu ni actualitzeu la pàgina.

Preparant la signatura

Generant document...

S'està generant el document que s'haurà de signar.

Validant la signatura i enviant dades

Validant signatura...

Estem validant la signatura del document i registrant el vostre tràmit.
 
Aquesta operació pot trigar uns segons...

Procés de signatura en marxa.

Carregant applet per signatura digital...

Procés de signatura en marxa.

Signant el document...

Errors detectats a les dades

Falta la següent informació obligatòria per omplir al formulari:

Fins que no arregleu aquests errors no podreu continuar al següent pas.

Tancar missatge

Targeta T-Blanca



La targeta T-Blanca de l'any 2023 es podrà utilitzar fins que les persones usuàries d'aquest títol
rebin la targeta de l'any 2024



La targeta T-Blanca és un títol de transport que permet fer més accessible el transport públic als col·lectius més vulnerables com la gent gran i les persones amb discapacitat que tenen uns ingressos iguals o inferiors a 14.182,47 euros de renda anual

El cost de la targeta és anual i ve determinat pel nivell d'ingressos de la persona que la sol·licita. A menys ingressos menor cost.

- Preus anuals de la T-Blanca

- Com es tramita T-Blanca

- Domiciliació del pagament anual de la targeta

Preus anuals de la T-Blanca segons la renda anual


Ingressos anuals individuals Preu anual targeta
Fins a 8.864,04 € 5 €
Fins a 11.523,25 € 10 €
Fins a 13.296,07 € 15 €
Fins a 14.182,47 € 20 €

Aquests ingressos fan referència als rendiments nets del treball, entenent-se com a tals els que resultin d'aplicar sobre els rendiments íntegres les despeses deduïbles, aixó com els rendiments íntegres de la resta de conceptes.

El càlcul es fa en base al darrer valor disponible amb data 1 de gener al servidor web de l'Agència Tributària. Per tant, per les targetes emeses durant l'any 2023 es considera la renda de l'any 2021.
a) Si la persona és declarant de l'IRPF, se sumen els valors de les caselles 18, 36, 52, 102, 224, 1479, 1553, 1568, 1569, 1570, 1575, 1583, 420 i 424.

b) Si la persona té imputacions de renda, se sumen els valors de tots els conceptes relatius als ingressos per motius de rendiments del treball, d'arrendaments, de comptes bancaris i capital mobiliari, d'operacions d'assegurances, de guanys patrimonials, de vendes de fons d'inversió, d'activitats econòmiques i d'altres atribucions de renda, i es resten les despeses deduïbles del treball.

A fi i efecte de determinar quina modalitat de targeta T-Blanca li correspon a la persona sol·licitant en funció dels seus ingressos, l'Ajuntament de Terrassa farà la consulta del nivell de renda a l'Agència Tributària, i, si és el cas, consultarà el grau de discapacitat a l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, i/o el tipus d'incapacitat a l'Institut Nacional de la Seguretat Social, tant en la primera edició com en qualsevol de les renovacions automàtiques.

En el cas que la persona sol·licitant no estigui d'acord en que s'efectuïn aquestes consultes de dades, caldrà que manifesti la seva oposició de forma expressa mitjançant escrit d'oposició (vegeu l'apartat d'impresos) i que aportin els certificats i documents acreditatius corresponents.


Com es tramita la targeta T-Blanca?


Presencialment a qualsevol de les Oficines d'Atenció Ciutadana, a les Oficines de Plaça Didó o bé a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Àrea de Drets Socials a Ctra. de Montcada.

Si la sol·licitud es resol favorablement, s'entrega a la persona sol·licitant la T-Blanca que li correspon segons el seu nivell d'ingressos juntament amb un full de pagament.

La tramitació de la targeta es realitzarà de forma automàtica durant els següents anys, per la qual cosa s'enviarà, al domicili de la persona titular, la renovació de la T-Blanca una vegada actualitzada la informació en base a possibles canvis en el seu nivell d'ingressos.

Si la persona usuària volgués renunciar a la targeta T-Blanca i no l'ha utilitzat, hi ha la possibilitat de retornar-la a les Oficines d'Atenció Ciutadana, sense cap penalització per a l'usuari, durant el termini que indiqui el full que acompanyarà la targeta.


Domiciliació del pagament anual de la targeta


El pagament anual de la targeta T-Blanca es pot fer fa a través de domiciliació bancària.

L'Ajuntament de Terrassa ha establert aquest sistema de pagament anual amb la intenció de fer la gestió més fàcil i còmode i evitar els desplaçaments innecessaris per a renovar la targeta T-Blanca.

Les persones titulars de la T_Blanca, poden comunicar les dades del compte corrent de diferents maneres:
1) A través d'internet al web seuelectronica.terrassa.cat/tblanca
2) Trucant al 010 (trucada gratuïta) de dilluns a dijous de 8 a 19 h i divendres i vigílies de festiu de 8 a 14.30 h.
3) Presencialment amb cita prèvia a qualsevol Oficina d'Atenció Ciutadana. La cita previa pot demanar-se trucant al 010 o a través d'internet accedint a al servei de cita prèvia online

Més informació



» Transport públic - Autobusos urbans

Com es pot tramitar

Presencialment

Qui el pot demanar?

Les persones empadronades a Terrassa i amb uns ingressos individuals de valor igual o inferior a 14.182,47 euros de renda anual pertanyents als següents col·lectius.:
- Majors de 65 anys
- Persones a partir de 4 anys amb una discapacitat igual o superior al 33%
- Majors de 60 anys que cobrin jubilació anticipada
- Persones que tinguin reconeguda una incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa.
- Acompanyants , en l'ús del transport públic, de persones amb discapacitat que tinguin reconeguda aquesta necessitat en la seva valoració de discapacitat. En aquest cas la persona sol·licitant és a qui se li ha reconegut, legalment per la Generalitat de Catalunya, la necessitat d'acompanyant en el transport públic.

Impresos

Servei responsable

Mobilitat
Av de les Glòries Catalanes, 3 (08223 Terrassa)
Telèfon: 937 397 000
mobilitat@terrassa.cat

Observacions

Més informació
  • El 31 de desembre 2023 serà l'últim dia d'emissió de duplicats, renovacions i altes de la targeta T-Blanca 2023.
  • A partir de l'1 de gener 2024, totes les tramitacions de targetes seran de T-Blanca 2024 (ja siguin duplicats per mal funcionament, renovacions per pèrdua o robatori, o noves altes).
  • La renovació massiva de la nova targeta T-Blanca 2024 s'enviarà al domicili d'empadronament de la persona titular abans que caduqui la targeta T-Blanca 2023.
  • Les targetes T-Blanca 2023 continuaran sent vàlides als autobusos fins que les persones usuàries rebin la targeta de l'any 2024.
  • Informació actualitzada el dia 9-2-2024

    La meva carpeta ciutadana