Enviant dades d'identificaciˇ

Identificaciˇ en procÚs...

Espereu un moment: s'estan fent les comprovacions pertinents.

Si teniu problemes amb la identificaciˇ, consulteu les planes d'ajuda.


Tancar missatge

Enviant dades del trÓmit

S'estan enviant les dades...

Estem processant les dades del vostre trÓmit.

Si us plau, no tanqueu ni actualitzeu la pÓgina

Enviant dades del trÓmit

Estem signant el comprovant i registrant el vostre trÓmit

Estem signant i registrant el vostre trÓmit. Depenent dels documents aportats i el seu tamany aquest procÚs pot trigar una estona, no tanqueu ni actualitzeu la pÓgina.

Preparant la signatura

Generant document...

S'estÓ generant el document que s'haurÓ de signar.

Validant la signatura i enviant dades

Validant signatura...

Estem validant la signatura del document i registrant el vostre trÓmit.
 
Aquesta operaciˇ pot trigar uns segons...

ProcÚs de signatura en marxa.

Carregant applet per signatura digital...

ProcÚs de signatura en marxa.

Signant el document...

Errors detectats a les dades

Falta la segŘent informaciˇ obligat˛ria per omplir al formulari:

Fins que no arregleu aquests errors no podreu continuar al segŘent pas.

Tancar missatge

Tarifa social d'abastament d'aigua


L'Ajuntament de Terrassa vetlla per a garantir el dret a l'aigua a totes les persones i unitats familiars, especialment, a la poblaciˇ que viu en situacions de vulnerabilitat econ˛mica i social.

L'any 2013 el Consistori va ser pioner en aprovar una tarifa social a les quotes del servei d'abastament d'aigua respecte a la tarifa normal, per als dos primers trams de consum (fins a 30 m│/trimestre) per a ˙s domŔstic amb sistema de comptador individual. L'any 2014 es van incorporar els pensionistes; el 2015 es va aprovar una modificaciˇ dels requisits per incloure les famÝlies que no superin el nivell mÓxim de renda establert i que no disposin d'altres immobles o propietats, excepte habitatge propi i, l'any 2020 es van incloure noves mesures dirigides a les persones mÚs vulnerables com sˇn:

- La bonificaciˇ fins al 100% de la quota de servei
- L'aplicaciˇ de la tarifa social de forma automÓtica a les llars amb risc d'exclusiˇ residencial (RER)
- El canvi de nom gratu´t per a les persones titulars daquestes llars (RER).

Requisits per a accedir a la bonificaciˇ de la tarifa

 1. Ser major de 18 anys.

 2. Estar empadronat/da en el domicili en el qual es demana l'aplicaciˇ de la tarifa social d'abastament d'aigua.

 3. Disposar d'uns ingressos mÓxims pel conjunt de les persones que conviuen al mateix domicili, iguals o inferiors als que s'estableixen en el segŘent quadre, que pren com a referŔncia l'Indicador de renda de suficiŔncia de Catalunya (IRSC) en els termes segŘents:

  Residents LÝmits renda
  1 11.154,82 €
  2 15.616,75 €
  3 o mÚs 20.078,68 €

 4. Aquests ingressos faran referŔncia als ingressos de renda anual, entenent-se com a tals la suma dels rendiments nets del treball i de qualsevol altra prestaciˇ o rendiment net.

  Rendiments nets de treball = rendiment Ýntegre - despeses dedu´bles.

 5. No disposar ni la persona solĚlicitant ni cap altra que visqui a l'habitatge, d'altres immobles, propietats o immobles arrendats, excepte l'habitatge propi.

  En cas que la persona sigui reconeguda com a incomplidora de les seves obligacions, li serÓ denegada fins que aporti documentaciˇ de l'AgŔncia TributÓria relativa als seus ingressos i es comprovi que compleix els requisits.

Termini d'aplicaciˇ

La quota social s'aplicarÓ quan s'hagin comprovat i validat els requisits per accedir-hi, i sempre abans de tres mesos des de la data de solĚlicitud. La tarifa s'aplicarÓ durant un any i desprÚs es renovarÓ anualment, de manera automÓtica, un cop verificat el compliment dels requisits.


Per a mÚs informaciˇ, consulteu el web de Medi ambient i sostenibilitat

Com es pot tramitar

Qui el pot demanar?

Les persones usuÓries i titulars de contractes de subministrament per comptador d'aigua en rŔgim d'˙s domŔstic per al primer i segon tram de consum, que compleixin tots i cada un dels requisits establerts.

Les persones usuÓries i titulars de contractes de subministrament per aforament o comptador general no podran acollir-se a la tarifa social ja que, tal i com estableix el Reglament del servei p˙blic d'abastament domiciliari i estalvi d'aigua de Terrassa, en el termini de dos anys des de l'entrada en vigor de l'esmentat Reglament, s'ha d'haver substitu´t el sistema d'aforament i de comptador general pel sistema de comptador individual o divisionari, i s'haurÓ d'haver contractat l'abonament individualitzat.

Documentaciˇ que cal presentar

En el cas d'actuar en representaciˇ legal de la persona solĚlicitant, s'ha de presentar la documentaciˇ acreditativa.

(*) Consulta per a la comprovaciˇ del nivell de renda de tots els residents en el domicili en el qual es demana l'aplicaciˇ de la tarifa social d'abastament d'aigua, majors de 18 anys.

L'Ajuntament pot solĚlicitar que aporteu altra documentaciˇ que acrediti la situaciˇ econ˛mica greu de disminuciˇ d'ingressos.

Per realitzar qualsevol gestiˇ en l'atenciˇ presencial Ús necessari presentar el document d'identitat.

Termini legal de resoluciˇ i silenci administratiu

3 mesos.

Finalitzat el termini de resoluciˇ, l'efecte del silenci administratiu Ús el segŘent:
Negatiu.

Impresos

Servei responsable

Medi Ambient i Sostenibilitat
Ca del PantÓ, 20 2 (08221 Terrassa)
TelŔfon: 937 336 900
mediambient@terrassa.cat

Observacions

Import de la tarifa social

L'any 2020 es continua aplicant una tarifa social pel servei d'abastament d'aigua consistent en una quota de servei redu´da, per als dos primers trams de consum (fins a 30 m│/trimestre ), del segŘent import:

Quota social [<=15 m│/trimestre] ......................... 0,00 €/trimestre (sense aplicar la tarifa social es pagaria 13,09 €/trimestre)

Quota social [16 a 30 m│/trimestre] ..................... 0,00 €/trimestre (sense aplicar la tarifa social es pagaria 14,75 €/trimestre)

En els trimestres en els quals se superi els 30 m│/trimestre de consum (35 m│/trimestre per a unitats familiars de 4 membres + 5 m│/trimestre per persona addicional), no s'aplicarÓ la tarifa social, encara que es tingui concedida.

En cas que les persones beneficiÓries tinguin deutes pendents amb el gestor del servei, hauran d'adoptar un compromÝs de pagament dels mateixos en forma fraccionada.

Informaciˇ actualitzada el dia 21-2-2020

La meva carpeta ciutadana