Enviant dades d'identificaciˇ

Identificaciˇ en procÚs...

Espereu un moment: s'estan fent les comprovacions pertinents.

Si teniu problemes amb la identificaciˇ, consulteu les planes d'ajuda.


Tancar missatge

Enviant dades del trÓmit

S'estan enviant les dades...

Estem processant les dades del vostre trÓmit.

Si us plau, no tanqueu ni actualitzeu la pÓgina

Enviant dades del trÓmit

Estem signant el comprovant i registrant el vostre trÓmit

Estem signant i registrant el vostre trÓmit. Depenent dels documents aportats i el seu tamany aquest procÚs pot trigar una estona, no tanqueu ni actualitzeu la pÓgina.

Preparant la signatura

Generant document...

S'estÓ generant el document que s'haurÓ de signar.

Validant la signatura i enviant dades

Validant signatura...

Estem validant la signatura del document i registrant el vostre trÓmit.
 
Aquesta operaciˇ pot trigar uns segons...

ProcÚs de signatura en marxa.

Carregant applet per signatura digital...

ProcÚs de signatura en marxa.

Signant el document...

Errors detectats a les dades

Falta la segŘent informaciˇ obligat˛ria per omplir al formulari:

Fins que no arregleu aquests errors no podreu continuar al segŘent pas.

Tancar missatge

LlicŔncia per a la tinenša de gossos potencialment perillosos


La normativa vigent estableix l'obligatorietat de disposar d'una llicŔncia per a la tinenša i conducciˇ de gossos potencialment perillosos que s'atorgarÓ a aquelles persones que compleixin els segŘents requisits:
1. Ser major d'edat.
2. No haver estat condemnat/da per delictes d'homicidi, lesions, tortures, contra la llibertat o contra la integritat moral, la llibertat sexual i la salut p˙blica, associaciˇ amb banda armada o narcotrÓfic, aixÝ com no estar privat/da per resoluciˇ judicial del dret a la tinenša d'animals potencialment perillosos.
3. No haver estat sancionat/da per infraccions greus o molt greus amb qualsevol de les sancions access˛ries de les previstes a l'apartat 3 de l'article 13 de la "Ley 50/1999, de 23 de diciembre, sobre el rÚgimen jurÝdico de animales potencialmente peligrosos".
4. Disposar de capacitat fÝsica i aptitud psicol˛gica per a la tinenša d'animals potencialment perillosos.
5. Acreditar la formalitzaciˇ d'una asseguranša de responsabilitat civil per a danys a tercers, amb una cobertura no inferior a 150.253,03 euros. A la p˛lissa figurarÓ la identificaciˇ de l'animal (microxip) i s'ndicarÓ que totes les persones que hagin d'obtenir la llicŔncia tinguin la condiciˇ d'assegurat/da).


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


En el moment de presentar la solĚlicitud de LlicŔncia per a la tinenša de gossos potencialment perillosos, el gos ha d'estar donat d'alta al Registre municipal d'animals de companyia. En el cas que no estigui donat d'alta al Registre, s'haurÓ de fer tambÚ, en el moment de la solĚlicitud de la llicŔncia, la tramitaciˇ de l'alta.

La llicŔncia per a la tinenša de gossos potencialment perillosos tÚ una vigŔncia de 5 anys i haurÓ de ser renovada. La documentaciˇ que cal presentar tant per a la solĚlicitud inicial com per a les posteriors renovacions Ús la mateixa.

Les persones que tenen atorgada la LlicŔncia per a la tinenša de gossos potencialmente perillosos han d'acreditar, en tot moment, que tenen el rebut de l'Asseguranša de responsabilitat civil per danys a tercers, al dia. En cas de no presentar c˛pia del rebut pagat, la llicŔncia perdrÓ la seva vigŔncia.

En el cas que s'hagi de demanar un duplicat de la llicŔncia, per robatori, pŔrdua o per altre motiu, no cal presentar cap documentaciˇ. En aquest cas podeu fer la gestiˇ igualment per internet o trucant al 010, servei de tramitaciˇ telef˛nica de l'Ajuntament de Terrassa.

En el cas de les persones professionals, passejadores de gossos potencialment perillosos, Ús important que s'adrecin al servei responsable per tal que se'ls faciliti la informaciˇ necessÓria.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Adquisiciˇ d'un nou gos potencialment perillˇs (amb una llicŔncia vigent)
En aquest cas la persona propietÓria haurÓ d'inscriure l'animal al Registre municipal d'animals de companyia i a mÚs a mÚs el/la propietari/a i qualsevol persona que vulgui conduir l'animal per espais p˙blics ha de presentar c˛pia de l'asseguranša de responsabilitat civil,per a danys a tercers, amb una cobertura no inferior a 150.253,03 euros. ╔s imprescindible que a la p˛lissa hi figuri la identificaciˇ del nou animal (microxip) i que especifiqui que tenen la condiciˇ de persona assegurada.
AixÝ mateix, la persona propietÓria haurÓ d'acreditar el pagament del rebut de l'Asseguranša de responsabilitat civil del nou gos. En cas de no presentar c˛pia del rebut pagat, la llicŔncia perdrÓ la seva vigŔncia.

MÚs informaciˇ


Com es pot tramitar

Qui el pot demanar?

Estan obligades a demanar la llicŔncia totes les persones propietÓries i totes les persones majors d'edat, que condueixin un gos considerat potencialment perillˇs que tinguin la seva residŔncia habitual al municipi de Terrassa.

En cas de disposar d'una llicŔncia per la tinenša de gossos potencialment perillosos vigent i ser propietari/a o posse´dor/a d'un altre gos potencialment perillˇs, no cal tornar a demanar una llicŔncia, per˛ sÝ s'ha d'acreditar la formalitzaciˇ d'una asseguranša de responsabilitat civil pel nou gos. La persona propietÓria ha d'inscriure'l al Registre d'animals de companyia.

Documentaciˇ que cal presentar

Documentaciˇ solĚlicitud inicial i/o renovaciˇ de la llicŔncia

En el cas d'actuar en representaciˇ legal de la persona solĚlicitant, s'ha de presentar la documentaciˇ acreditativa.

Per realitzar qualsevol gestiˇ en l'atenciˇ presencial Ús necessari presentar el document d'identitat.

Preu

Les tarifes per a l'any 2024 que caldrÓ aplicar per a cada llicŔncia seran les segŘents:
- Atorgament de la llicŔncia: 81,28 euros
- Renovaciˇ: 81,28 euros
- Duplicat: 29,50 euros

En el sup˛sit que la gestiˇ del trÓmit impliqui un pagament, aquest pot fer-se un cop finalitzat el trÓmit, a travÚs de la pÓgina de pagament en lÝnia d'aquesta Seu electr˛nica amb targeta de crŔdit/dŔbit.

CompromÝs en el termini de resoluciˇ

2 mesos

Termini legal de resoluciˇ i silenci administratiu

3 mesos.

Finalitzat el termini de resoluciˇ, l'efecte del silenci administratiu Ús el segŘent:
Positiu

Impresos

Servei responsable

Medi Ambient i Sostenibilitat
Ca del PantÓ, 20 2 (08221 Terrassa)
TelŔfon: 937 336 900
mediambient@terrassa.cat

Observacions

Tenen la consideraciˇ de gossos potencialment perillosos els que presentin una o mÚs d'una de les circumstÓncies segŘents:
A) gossos que han tingut episodis d'agressions a persones o a altres gossos
B) gossos que han estat ensinistrats per a l'atac i la defensa
C) gossos que pertanyen a una de les races segŘents o a llur encreuaments: akita Inu, bullmastiff, d˛berman, dog argentÝ, dog de Bordeus, fila brasileiro, mastÝ napolitÓ, pit bull, de presa canari rottweiler, staffordshire bull terrier, stafforshire terrier americÓ i tosa japonŔs (o tosa inu).
D) gossos que per les seves caracterÝstiques s'adapten al RD 287/2002

La persona que condueixi o controli animals potencialment perillosos en espais p˙blics ha de dur la llicŔncia administrativa per a la tinenša d'aquests.

Els gossos potencialment perillosos, en espais p˙blics han d'anar amb morriˇ, han de ser condu´ts o controlats amb una cadena o corretja no extensible de menys de 2 metres, sense que es pugui conduir mÚs d'un animal per persona.

La pŔrdua o robatori de l'animal ha de ser comunicat per la persona propietÓria al registre municipal d'animals perillosos, en el termini mÓxim de 48 hores des de que es tingui coneixement dels fets.

La possessiˇ o conducciˇ d'animals potencialment perillosos sense la llicŔncia administrativa corresponent Ús una infracciˇ molt greu.

Informaciˇ actualitzada el dia 16-1-2019

La meva carpeta ciutadana